Vacature: communicatieadviseur Landelijk Netwerk Veilig Thuis


Veilig Thuis is er voor advies, ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. De 26 regionale Veilig Thuis-organisaties werken samen in het Landelijk Netwerk Veilig Thuis (LNVT). Door te investeren in landelijke samenwerking wordt bijgedragen aan het vergroten van de kwaliteit van Veilig Thuis-organisaties. Voor de ondersteuning van dit netwerk zijn we op zoek naar een senior communicatieadviseur voor 24 uur per week.

Er gebeurt op dit moment veel in en rondom de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Dat leidt ook tot veel aandacht bij de politiek, in de landelijke media en tot vragen aan het LNVT. Als communicatieadviseur van het LNVT ben je het eerste aanspreekpunt voor de landelijke media. Je bereidt de woordvoerders van het LNVT goed voor op hun rol. Je adviseert communicatieadviseurs en bestuurders van Veilig Thuis-organisaties bij hun regionale mediaoptredens op strategisch niveau. Je bouwt bruggen en legt contacten, buiten het netwerk naar bijvoorbeeld de landelijke overheid, maar net zo gemakkelijk intern tussen communicatieadviseurs en bestuurders en managers die actief zijn in het LNVT. Hiermee draag je bij aan het effectiever stoppen van huiselijk geweld en aan het doorbreken van intergenerationele overdracht van geweld in gezinnen en huishoudens.

>> Vacaturetekst senior communicatieadviseur. (pdf, 187 kB)

Interesse? Reageer vóór 17 januari

Stuur je sollicitatiebrief met CV uiterlijk op 16 januari 2022 per e-mail aan Inez Derks, secretaris van het LNVT, iderks@lnvt.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Onno Hoorn, extern communicatieadviseur van het LNVT, per e-mail: onno@o2communicatie.nl of telefonisch via 06 - 27 35 93 99.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdag 21 januari (eerste ronde) en vrijdag 28 januari 2022 (tweede ronde). De gesprekken worden digitaal gevoerd.