Vacature: gedragswetenschapper (uren in overleg)


Veilig Thuis Drenthe (VTD) is één van de Veilig Thuis organisaties die zich inzet om huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen. VTD is in 2015 ontstaan door een samenvoeging van het Advies- en meldpunt Kindermishandeling (AMK) en Steunpunt Huiselijk Geweld en is onderdeel van GGD Drenthe.

VTD staat aan het begin van een nieuwe fase met nieuwe kansen en uitdagingen. Een nieuwe koers, in lijn met de Drentse regiovisie ‘De volgende stap’ onder de vlag van het landelijk programma ‘Geweld Hoort Nergens Thuis’, hoort daarbij en vraagt een grote omslag.

We staan in onze missie voor het voorkómen en stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling en het duurzaam borgen van veiligheid voor alle inwoners van Drenthe, van jong tot oud. Omdat iedereen recht heeft op een veilig thuis. We werken vanuit onze kernwaarden verbindend, deskundig en betrouwbaar. Onze ondersteuningsstructuur bestaat daarbij uit gedragswetenschappers, werkbegeleiders, vertrouwensarts, teamleider en beleidsmedewerkers.

In verband met vertrek van een collega zoeken wij een

Gedragswetenschapper

Vooreerst voor de duur van een jaar, met kans op verlenging. Uren in overleg.

De gedragswetenschapper treedt bij Veilig Thuis Drenthe voornamelijk adviserend en coachend op richting de VT-werkers, maar voert desgewenst ook zelfstandig (deel)onderzoek uit. De werkzaamheden kenmerken zich door inhoudelijke verantwoordelijkheid vanuit zelfstandig en professioneel handelen. Het multidisciplinair nemen van belangrijke beslissingen en het beoordelen, bij- en opstellen van plannen van aanpak gebeurt te allen tijde in overleg met betrokkenen, waarbij de gedragswetenschapper vanuit zijn/haar expertise aanwezig is en adviserend en ondersteunend optreedt. De HBO-geschoolde VT werkers zijn leidend in het proces en bepalen in eerste instantie welke expertise nodig is om een bepaalde casus in het overleg met betrokkenen te behandelen. Naast deze kerntaken heeft de gedragswetenschapper nog een aantal aanvullende taken die meer overstijgend en methodisch van aard zijn.

Een overzicht van taken, functie-eisen en de competenties van de gedragswetenschapper tref je aan in bijgaand profiel (pdf, 150 kB) (pdf, 150 kB).

Wat bieden we je

Het betreft hier een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met uitzicht op een verlenging/vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.372,- (schaal 11) bij een fulltime dienstverband (36-urige werkweek). GGD Drenthe volgt de CAO SGO en kent uitstekende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opname in het ABP pensioenfonds en een Individueel Keuze Budget van 17,05% bovenop jouw salaris. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld.

Inlichtingen

Voor inlichtingen over de functie kun je contact opnemen met Wessel Jellesma (teamleider) via 06-21950845.

Heb je belangstelling?

Stuur dan je sollicitatie en curriculum vitae uiterlijk 27 maart 2022 naar ons toe. Deze kun je mailen naar werken@ggddrenthe.nl onder vermelding van vacaturenummer VTD-22-11-Gedragswetenschapper en je naam in de onderwerpregel.