Het gaat bij u thuis niet goed


Iedereen is natuurlijk wel eens kwaad, maar er ontstaat echt een probleem als de woede met geweld afgereageerd wordt op partner, kind, een vriend(in), ouders of huisdier. Als ruzie of gevoelens van onmacht overgaan in lichamelijk of psychisch geweld of mishandeling, dan gaat dit te ver. Goed dat u de eerste stap zet op zoek naar een oplossing.

Er is hulp voor u

Gelukkig kan er iets aan gedaan worden. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen, dus u staat er niet alleen voor. Er zijn instanties die u kunnen helpen om uit deze situatie te komen. En ook in uw omgeving zijn er mensen die u willen helpen - vaak meer dan u denkt.

Praat erover met iemand die u vertrouwt

Heeft u te maken met geweld in uw relatie of tegenover een kind in uw gezin? Of met de dreiging van geweld? Blijf er niet mee rondlopen. Praten met een goede vriend, een familielid of een buur kan goed zijn om uw verhaal te delen. Het praten met iemand in uw omgeving is een belangrijke eerste stap. Vaak zijn er meer mensen bereid u te helpen dan u zelf denkt. U kunt uw hart luchten bij deze persoon, en u kunt ook vragen of hij of zij met u mee gaat naar een hulpinstantie. Lees hierover meer op www.veiligthuis.nl

Neem contact op met Veilig Thuis Drenthe via 0800 2000

Veilig Thuis Drenthe is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Of die vermoedt dat er iets niet goed gaat bij of met iemand anders. U krijgt een hulpverlener aan de lijn, die aandachtig naar uw verhaal luistert. Samen met u kijkt deze hulpverlener welke hulp nodig is. Neem nu contact op.

Deel uw verhaal met lotgenoten

U kunt op www.veiligthuis.nl ook uw verhaal delen met andere personen die te maken hebben met huiselijk geweld. U zult zien dat u niet de enige bent.


Directe nood? Neem contact op met de politie

Als er directe nood is, dan is er maar één mogelijkheid: bel 112, het landelijke alarmnummer. De politie is opgeleid om met huiselijk geweld en kindermishandeling om te gaan. Dit nummer is alleen voor noodgevallen.