Buitenexpositie over huiselijk geweld in Emmen


De buitenexpositie 'WIJ…doorbreken de cirkel van geweld' vraagt aandacht voor huiselijk geweld en kindermishandeling. De tentoonstelling toont krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld, waarin ze gevangen zaten, te doorbreken. Vandaag is de opening op het Raadhuisplein in Emmen, waar de tentoonstelling tot 20 september voor iedereen te bekijken is.

Iedereen kan helpen

De tentoonstelling vraagt aandacht voor het geweld waarmee 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen in ons land jaarlijks te maken hebben. Huiselijk geweld en kindermishandeling is vaak een onzichtbaar probleem dat zich binnenshuis afspeelt. Voor slachtoffers is het moeilijk om zelf hulp te zoeken. Vaak hebben zij anderen nodig om uit hun cirkel van geweld te komen. De tentoonstelling van de stichting Open mind laat zien dat iedereen een rol kan spelen om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Maak jij je zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij jezelf of bij anderen?

  • Bel of chat met Veilig Thuis Drenthe. Als je belt krijg je een medewerker aan de lijn die luistert naar je verhaal, vragen stelt en die van jou beantwoordt. Bel 0800 2000 (24/7, gratis) of chat via www.veiligthuisdrenthe.nl (maandag t/m vrijdag tussen 9 – 17 uur)
  • Het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe helpt jou als je een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt. Ze zijn 24/7 bereikbaar via 0800-0188. Chatten kan via www.chatmetcsg.nl.
  • Op www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips over hoe te handelen en lees je hoe anderen dit deden.
  • De Kindertelefoon is er speciaal voor kinderen.

In Emmen en Assen

De tentoonstelling op het Raadhuisplein in Emmen wordt op 30 augustus om 16.00 uur geopend. Het is voor iedereen te bekijken tot 20 september. Van 24 oktober tot 14 november staat de buitenexpositie op het Koopmansplein in Assen.

Samenwerking

‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis, de twaalf Drentse gemeenten, het Centrum voor Seksueel Geweld, Treant en Veilig Thuis Drenthe. Het is gemaakt door de Stichting Open mind.


Bel of chat met Veilig Thuis Drenthe

Maak je je zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij jezelf of bij anderen? Bel of chat met Veilig Thuis Drenthe. Dit is gratis en je hoeft niet je naam te noemen als je dat niet wilt. Bel ons via 0800 2000 (24 uur per dag bereikbaar) of chat via www.veiligthuisdrenthe.nl. Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur.