Over Veilig Thuis


Veilig Thuis Drenthe is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling in Drenthe. Iedereen kan advies vragen of een melding doen bij Veilig Thuis. Of je nu zelf hulp zoekt of je zorgen maakt om een ander. Of je nu professional bent of niet. Of je nu jong bent, of oud. Of je nu slachtoffer bent of zelf geweld gebruikt. Ook als je huiselijk geweld vermoedt in je omgeving, kun je dat bij ons melden. Samen met jou stoppen we het geweld.

Onze organisatie

Veilig Thuis Drenthe heeft een team van deskundige, SKJ-geregistreerde medewerkers, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen aan wie je je zorgen over jezelf of een ander kunt voorleggen. Wij zijn onderdeel van GGD Drenthe.

Samenwerking

Het tegengaan van huiselijk geweld en kindermishandeling is een ingewikkelde opgave. De herhalende, langdurige en complexe problemen vragen om een plan met heldere afspraken. Veilig Thuis Drenthe werkt samen met partners als politie, hulpverlening, huisartsen, ziekenhuizen en sociale teams.

Jaaroverzicht 2021

In het jaaroverzicht laten we in één oogopslag zien hoe wij ons, samen met onze ketenpartners, in 2021 hebben ingezet voor een veilig thuis.

Jaaroverzicht Veilig Thuis Drenthe 2021 (pdf, 61 kB)

Handelingsprotocol

In het handelingsprotocol is de werkwijze van Veilig Thuis beschreven. Bekijk het handelingsprotocol op de website van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Handelingsprotocol Veilig Thuis (pdf, 1.8 MB)

Wat doet Veilig Thuis?