Een klacht indienen


Wij proberen onze taken zo goed mogelijk uit te voeren. Toch kun je ontevreden zijn. Bijvoorbeeld over het contact met een medewerker, over hoe iets verloopt of over hoe wij je behandelen. Laat het ons weten als dit zo is. Zo kunnen we jouw klacht oplossen en onze dienstverlening verbeteren.

Bespreek jouw onvrede of dien een klacht in

Als je ontevreden bent, dan kun je dit het beste direct en open bespreken met de medewerker. Hij of zij kan dan een oplossing zoeken of misverstanden rechtzetten. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat? Dan kun je een officiële klacht indienen.

Binnen drie werkdagen hoor je van ons

Binnen drie werkdagen nemen wij contact met je op om de vervolgstappen te bespreken. In dit gesprek laten wij je ook weten wie de klacht behandelt. De eerste stap na het indienen van jouw klacht is het bemiddelingstraject.

Je bespreekt jouw klacht met de leidinggevende

In een bemiddelingstraject bespreek je jouw klacht met de leidinggevende van de medewerker. De medewerker kan hierbij aanwezig zijn. We proberen afspraken te maken waar jij tevreden mee bent. De afspraken krijg je na het overleg thuis gestuurd.

Er is een onafhankelijke klachtencommissie

Als je niet tevreden bent met het bemiddelingstraject, dan sturen we jouw klacht door naar een onafhankelijke klachtencommissie. Dit is gratis. In de klachtencommissie zitten geen mensen die werken bij Veilig Thuis Drenthe. De commissie oordeelt op basis van jouw verhaal en dat van Veilig Thuis Drenthe. Ook geven ze door wat er nodig is. Je hoort vervolgens via Veilig Thuis Drenthe welke maatregelen genomen zijn.

Bij vragen neem je contact op met de klachtenfunctionaris

De klachtenfunctionaris kan je meer vertellen over de klachtenregeling en kan bemiddelen tussen jou en de behandelaar. Heb je vragen over jouw klacht of het proces? Neem contact op met de klachtenfunctionaris via het algemene telefoonnummer van GGD Drenthe (0592) 30 63 00.

Hulp van een vertrouwenspersoon

Als je er niet uitkomt met de medewerker van Veilig Thuis, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van Jeugdstem. Deze organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdzorg werkt in Drenthe samen met Zorgbelang Drenthe. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en niet in dienst van Veilig Thuis Drenthe. Ze bieden gratis hulp.

De vertrouwenspersoon luistert naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. Hij of zij laat jou weten wat jouw rechten zijn en geeft je advies. Ook kunnen ze helpen bij het indienen van een klacht.

Zo bereik je Jeugdstem

Telefoon: 088 555 1000. Je kunt hen gratis bellen op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur.
Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl/contact. De online chat is doorgaans geopend van maandag t/m donderdag van 16:00-20:00 uur en op vrijdag van 15:00-17:00 uur.
Op hun website kun je ook een contactformulier invullen of een klacht insturen.

Heb je een klacht?

Klachtenregeling

Meer informatie over hoe wij je klacht behandelen lees je in de klachtenregeling.