Buitenexpositie 'WIJ... doorbreken de cirkel van geweld' in Assen


Vanaf maandag 24 oktober is de buitenexpositie 'WIJ…doorbreken de cirkel van geweld' te zien op het Koopmansplein in Assen. De werkgroep 'Orange The World Assen' nam hiertoe het initiatief. De expositie toont krachtige portretten van mensen die in staat waren om de cirkel van geweld, waarin ze gevangen zaten, te doorbreken. De tentoonstelling is voor iedereen te bekijken van 24 oktober tot 14 november.

_MG_0939

Iedereen kan helpen

'WIJ... doorbreken de cirkel van geweld' vraagt aandacht voor het geweld waarmee 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen in ons land jaarlijks te maken hebben. Huiselijk geweld en kindermishandeling is vaak een onzichtbaar probleem dat zich binnenshuis afspeelt. Voor slachtoffers is het moeilijk om zelf hulp te zoeken. Vaak hebben zij anderen nodig om uit hun cirkel van geweld te komen. De tentoonstelling van de stichting Open mind laat zien dat iedereen een rol kan spelen om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken.

Maak jij je zorgen over mishandeling of huiselijk geweld bij jezelf of bij anderen?

  • Bel of chat met Veilig Thuis Drenthe. Dit is gratis en je hoeft niet je naam te noemen als je dat niet wilt. Bel ons via 0800 2000 (24 uur per dag bereikbaar) of chat via www.veiligthuisdrenthe.nl. Chatten kan op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 - 17.00 uur.
  • Het Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe helpt jou als je een ongewenste seksuele ervaring hebt meegemaakt. Ze zijn 24/7 bereikbaar via 0800-0188. Chatten kan via chatmetcsg.nl.
  • Op ikvermoedhuiselijkgeweld.nl vind je verschillende tips over hoe te handelen en lees je hoe anderen dit deden.
  • Met het ondertekenen van de medestander pledge van Orange The World geef je aan dat jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden Onderteken de #medestander pledge | Orange the World
  • De Kindertelefoon is er speciaal voor kinderen.

Samenwerking

De werkgroep 'Orange The World Assen' nam het initiatief om de reizende expositie naar Assen te halen. Hierbij zochten ze de samenwerking met Veilig Thuis Drenthe. De werkgroep bestaat uit een aantal leden vanuit ZONTA Drenthe en de Soroptimistclub Assen. Zij verkregen financiële bijdragen vanuit Veilig Thuis Drenthe, de Gemeente Assen en de Provincie Drenthe.


Op 2 november bekijk je de expositie aan de Weierstraat

Op woensdag 2 november is er een najaarsmarkt op het Koopmansplein. Daarom wordt de buitententoonstelling op dinsdag 1 november in de middag verplaatst naar de Weierstraat. Hier staan de borden langs de Bibliotheek op de stoep  tot donderdag 3 november in de ochtend. De borden worden vervolgens weer teruggezet op het Koopmansplein.