Het gaat bij mij thuis niet goed


Gaat het bij jou thuis niet goed? Of gaat het met jou niet goed? Omdat je wordt uitgescholden bijvoorbeeld, of misschien zelfs geslagen? Of maken anderen in huis veel ruzie met elkaar? Dan wil je daar graag wat aan doen. Veilig Thuis Drenthe is er voor iedereen die te maken heeft met kindermishandeling, huiselijk geweld of ouderenmishandeling.

Praat er over!

Het is heel belangrijk dat je er niet mee blijft rondlopen. Hoe eerder er hulp komt, hoe beter. De eerste stap die je zelf kunt zetten is erover praten met iemand die je vertrouwt. Hoe eng dat soms ook is. Dit kan een familielid zijn, buren, vrienden maar ook bijvoorbeeld je huisarts of een wijkagent. Zodra je iemand vertelt wat er aan de hand is, kun je samen zoeken naar een oplossing.  Je mag altijd bellen met Veilig Thuis via 0800 2000 (gratis). Dit kan ook anoniem. Op maandag t/m vrijdag kun je met ons chatten tussen 9.00 - 17.00 uur. Ben je jonger dan 18 jaar? In dat geval kun je ook bellen of chatten met de Kindertelefoon.

Wat gebeurt er als ik bel?

Als je belt met Veilig Thuis krijg je een medewerker aan de telefoon die goed naar je zorgen luistert en vragen stelt. Veel bellers tobben al lang met hun zorgen en hebben zelf al van alles geprobeerd. De medewerker luistert en helpt om jouw verhaal samen met jou op een rij te zetten. Hij (of zij) beantwoordt vragen, geeft advies en kijkt samen met jou of er hulp nodig is.

Als duidelijk is wat er aan de hand kan zijn, bespreekt de medewerker met jou wat je zelf kunt doen. Zijn er bijvoorbeeld mensen in de omgeving die kunnen helpen? Samen met jou kijken we of er professionele hulp nodig. Als dat zo is, dan denken we met jou mee over hoe we deze hulp kunnen organiseren.

Soms is het niet meteen duidelijk wat er aan de hand is. Dan is er verder onderzoek nodig om te bepalen of er sprake is van een onveilige situatie. In dat geval onderzoeken wij eerst wat er aan de hand is en wat er nodig is om de zorgen weg te nemen.

De Kindertelefoon

Gaat het bij jou thuis niet goed? Kinderen tot 18 jaar kunnen ook bellen en chatten met De Kindertelefoon.

Wat te doen bij zorgen

Lees meer over de vormen van huiselijk geweld, het herkennen van de signalen en wat jij kunt doen als je je zorgen maakt.

Wat gebeurt er als je te maken krijgt met Veilig Thuis?