Ik maak mij zorgen om iemand


Maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Denk je dat er op een of andere manier sprake is van geweld? Zorg dan dat er iets aan gebeurt. Het is belangrijk dat er hulp komt, want het geweld stopt niet vanzelf. Iemand moet de eerste stap zetten, zelfs als je het niet zeker weet. Veilig Thuis kan jou daarin advies geven of hulp organiseren. Zet jij de eerste stap?

Praat met de persoon om wie het gaat

Praten met personen die betrokken zijn is een grote stap, omdat je meestal niet precies weet wat er aan de hand is. Hoe doe je dat dan? In deze video worden 5 tips gedeeld over hoe je het gesprek aan kunt gaan.

Direct gevaar? Bel 112

Is er sprake van direct gevaar? Bel dan het noodnummer 112. De politie is opgeleid om met huiselijk geweld en kindermishandeling om te gaan.

Zo kwamen anderen in actie

Vermoeden dat iemand mishandeld wordt is niet niks. Soms kun je twijfelen of het wel aan jou is om iets te doen. Lees de verhalen van anderen en ontdek hoe zij aan de bel trokken. www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl

Dit kan Veilig Thuis voor je doen

Wij luisteren naar je, beantwoorden je vragen en geven advies. Als het nodig is dan zetten we samen met jou stappen om te zorgen dat het weer veilig wordt. Hierbij werken we vaak ook samen met andere partijen, zoals hulpverlenende instanties. Je staat er niet alleen voor.

In het telefoongesprek zetten we samen met jou de zaken op een rij. We bespreken wat je zelf kunt doen. Als er hulp nodig is, dan verwijzen we je door naar de juiste organisaties. Ook kunnen we samen met de gemeente organiseren dat de juiste hulp op gang komt. Is het niet meteen duidelijk wat er allemaal aan de hand is? Dan doen we eerst verder onderzoek. Daarna bepalen we of en welke hulp nodig is.

Wanneer je niet kunt bellen, kun je misschien wel met ons chatten. Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Via de chat geven we jou alleen advies.

Wat gebeurt er als ik bel met Veilig Thuis?