Vermoeden van ouderenmishandeling? Vraag advies aan Veilig Thuis


15 juni is de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Ouderenmishandeling en ontspoorde mantelzorg komt helaas vaker voor dan je denkt. Maar liefst 1 op de 20 ouderen heeft hiermee te maken. Signaleer jij een situatie waar je je zorgen over maakt? Deel die zorgen dan met Veilig Thuis. Wij denken met je mee en adviseren over wat je kunt doen. Dit kan ook anoniem.

Wat is ouderenmishandeling?

Ouderenmishandeling is mishandeling van een persoon van 65 jaar of ouder. Onder ouderenmishandeling valt lichamelijke, seksuele en psychische mishandeling, verwaarlozing en financiële uitbuiting. Het komt voor in gezins- of familierelaties, maar ook in relaties met beroepskrachten. De mishandeling kan het resultaat zijn van zowel actief (plegen van handelingen) als passief gedrag (nalaten van handelingen). Onderzoek wijst uit dat financieel misbruik het meest voorkomt, gevolgd door psychische en lichamelijke mishandeling.

Herken de signalen: gebruik onze signalenkaart

De signalenkaart is een hulpmiddel om verschillende vormen van ouderenmishandeling te herkennen.   
>> Bekijk hier de signalenkaart: Vormen van geweld - Veilig thuis (veiligthuisdrenthe.nl)

Tip: kijk het webinar terug!

Vorig jaar organiseerden we een webinar voor professionals in Drenthe. Het webinar ging over de vormen van ouderenmishandeling en het herkennen van de signalen. Ook vertelden we over onze werkwijze en de manier waarop we professionals ondersteunen.
>> Bekijk hier het webinar: Webinar: herken de signalen van ouderenmishandeling

Vragen of zorgen? Veilig Thuis Drenthe geeft je advies

Iedereen kan ons bellen voor advies, zowel professionals als betrokkenen en omstanders. Oók als je twijfelt. Wist je dat advies vragen ook op anonieme basis kan? Bel naar 0800-2000 (gratis, anoniem en dag en nacht bereikbaar). Je kunt op werkdagen ook met ons chatten tussen 9 en 17 uur via www.veiligthuisdrenthe.nl.

Volg jij ons al op LinkedIn? Hier delen we relevante berichten voor professionals in Drenthe. https://www.linkedin.com/company/veilig-thuis-drenthe/